Sterk sesongåpning for Kristiansand roklubb

Fra venstre: Oskar Sødal, Petter Svingen, Kristoffer Brun og Ask Tjøm. Foto: Gaute Tjøm

Fire roere tok med seg hjem åtte medaljer til Sørlandet, og flere av dem utmerket seg i det som var første av tre kvalifiseringer til nordisk mesterskap.

Denne helgen deltok fire kristiansandsroere på sesongens første regatta, Årungenregattaen. Det ble mange flotte resultater, noe som lover godt for sesongen roerne har i vente.

Oskar Sødal (21) stilte i singelsculler på lørdag i lettvektsklassen, der han etter overbevisende roing i kvalifiseringen kom videre til A-finale. Han åpnet sterkt, og etter en firedel av distansen holdt han godt følge med OL-medaljøren Kristoffer Brun (Bergens roklubb). Som tredje båt over mållinjen, kunne han ro i land for å hente en overbevisende bronsemedalje. Førsteplassen gikk til Kristoffer Brun, og andreplassen til Ask Tjøm (Tønsberg roklubb).

På bakgrunn av lørdagens resultat, ble Oskar tatt ut til å prøve seg i lagbåt i regi av Norges Roforbund. Det første løpet var dobbeltsculler, der han rodde sammen med Petter Svingen (Norske Studenters Roklubb – NSR). De kjempet godt og fikk femteplass bak norgeseliten, med blant annet Olaf Tufte (Horten roklubb). I tillegg til løp i dobbeltsculler, stilte Oskar i dobbeltfirer med lettvekterne Ask Tjøm, Kristoffer brun og Petter Svingen. Laget rodde inn til sølvmedaljen, kun slått av tungvekterne, med kjente navn som Olaf Tufte og Nils Jakob Hoff.

Mathilde Sødal (18) viste at fjorårets overraskende seier i juniorklassen ikke kan tilskrives flaks, ved å nok en gang ro seg helt til topps. Ved å åpne hardt skaffet hun seg en ledelse tidlig i løpet, som hun holdt hele veien til mål. I tillegg til gullmedaljen som Mathilde fikk med seg hjem, sikret hun seg ledelsen i uttaket til nordisk mesterskap. Uttaket foregår over tre konkurranser på våren. Det blir spennende å se om hun sikrer seg en plass til Finland i midten av juni.

Før start kjente Mathilde på nervene over å ikke vite hvor gode konkurrentene har blitt i løpet av innendørssesongen. Hun har trent målrettet gjennom hele vinteren, og klarte nå å bevise at både formen og teknikken er på plass. Senere deltok Mathilde og Amanda Helseth (Ålesund roklubb) i dobbeltsculler der de tok en overlegen seier over de andre juniorjentene. Søndagen bød på hard konkurranse for Mathilde i singelsculleren og det endte med andreplass bak Amanda Helseth. Setter man sammen de to junorjentene i en dobbeltsculler får man et lag som kvalifiserte seg til A-finale, og endte på en fin sjetteplass.

Oda Madland Aagesen (20) deltok i lettvekt singelsculler begge dagene. Lørdag rodde hun inn til seier foran Elisabeth Fritze (Stavanger roklubb), og hun viser med dette at treningstimer i vinter og på samling gir resultater. På søndag måtte hun se seg slått av Elisabeth som var hakket sterkere og som passerte etter halvrodd løp. Ettersom Oda og Elisabeth var blant de to beste lettvekterne i singelsculler, rodde de sammen i dobbeltsculler på søndag. Dette var første gang de satt i båt sammen, men resultatet viser at de fungerte bra sammen og fant hverandre raskt. De endte på en flott fjerdeplass, slått av tungvektsroere.

Joakim Bøhn (23) fikk prøve seg mot norgeseliten da han deltok i singelsculler på lørdag. Med en uheldig start og hard konkurranse fra bla. Olaf Tufte og Nils Jakob Hoff, ble det dessverre for tøft å ta seg videre til finalen. På søndag var det nye muligheter, uten landslagsroerne i løpet. Etter en bedre start enn dagen før, var Joakim med å prege løpet fra start til mål. Han tok en overbevisende seier og viste hvor han trives best i feltet.

Selv om det var en liten gjeng som representerte Kristiansand roklubb i helgens regatta, ble det god uttelling. Utøverne har fått en pekepinn på hvordan de ligger an i forhold til konkurrentene og på hva som bør trenes på fram mot kommende regattaer. Det er svært positivt at Kristiansand-roerne viser overbevisende form og resultater, og det blir spennende å følge med på hvordan det går i konkurranser utover våren og sommeren.