Coastal NM i ekte coastalbølger

Kristiansand 4x

Årets Coastal NM ble en utfordring og et virkelig kick for mange roere. Det var Christiania som stod for årets arrangement der det startet over 20 båter i forskjellige klasser.
Stor sjø og vind ble en større utfordring de flest roerne ikke hadde regnet med.
Spesielt utpå dagen bygde bølgene seg opp etter hvert som vinden økte inn fjorden.
Ikke minst for noen relativt ferske roere fra Kristiansand.
Men det ble allikevel et bra resultat.
Dobbelfireren med Arvid Bentsen, Arvid Olsen, Sondre Tveiten, Asbjørn Eide og Cox: Kåre Andrè Djupesland ble kun slått av Christiania med under minuttet på 6 km. Store bølger slo over båten og spesielt når bølgene kom fra siden var det store utfordringer å få fremdrift.
Dobbelen med 2xArvid fikk en 3 plass etter Bærum og NSR. selv om differansen kun var 3-4 min så var det ikke mulig å ta inn på disse båtene. tiden på 28 min er allikevel meget bra når en ser på forholdene.
Målet er at det må bli flere fra Sørlandet med neste gang

Norgesmesterskapet 2018!

Oda M. Aagesen, bronse i senior dame lettvekt

Kort oppsummering fra årets NM på Årungen:
Oskar Sødal leverte er et solid løp i herrer senior tungvekt, han var knapt sekundet bak Olaf Tufte, og endte på 5.plass. I lettvektsklassen leverte Oskar igjen et forrykende løp, da han sikret sølvmedalje, noen sekunder bak Jens Holm, fra Sarpsborg Roklubb.
Oda M. Aagesen doblet også med deltagelse i både tungvekt- og lettvekt singelsculler. Hun fikk bronse og 5.plass i henholdsvis lettvekt og tungvekt.
Even Overskaug og Truls Albert deltok i senior dobbeltsculler. Dessverre klarte ikke guttene å gå videre til finalen.
Blant våre «up and coming» roere ble det også leverte sterke prestasjoner. Syvert Senumstad leverte sterk roing og kom seg videre til semifinalen i junior A (under 20.år), en aldersklasse for roere eldre enn Syvert. I junior B (15-16.år), rodde Syvert inn til sølvmedalje!
Fredrik E. Færavaag leverte god roing og ble nummer 5. i herrer junior B.
Peder Senumstad viste også god roing i junior C (12-14.år). Han ble nummer 5. i dobbeltsculler sammen med Hans A. Wergeland fra Fana Roklubb

NM på Årungen 22.-23. september!

Avgang Årungen

Flere utøvere i alle aldre deltar denne helgen (22.-23.09) i Norgesmesterskapet på Årungen. Arrangør er Christiania roklubb. Janis Gailis og Jostein Senumstad er med som henholdvis trener og lagleder.
Fra roklubben deltar vi med følgende lag:

Lørdag:
Fredrik Eye Færavaag: herrer junior B singelsculler
Oskar Sødal: herrer senior singelsculler
Syvert Senumstad: herre junior A singelsculler
Oda M. Aagesen: dame senior lettvekt singelsculler

Søndag:
Peder Senumstad og Hans August Wergeland: herrer junior C dobbeltsculler
Syvert Senumstad: herrer junior B singelsculler
Fredrik Eye Færavaag: herrer junior B singelsculler
Oda Madland Aagesen: dame tungvekt singelsculler
Even Overskaug og Truls Albert: herrer senior dobbeltsculler
Oskar Sødal: herrer lettvekt singesculler

8.plass til Oskar Sødal i senior-VM.

Norske lettvekts dobbeltfirer: Lars B. (stroke), Jens H. (3), Oskar S. (2), Didrik W.S (baug) Foto: Balint Czucz

Den norske lettvekts dobbeltfireren med Oskar Sødal ombord, rodde inn til 2.plass i B-finalen i VM, snaue 2 sek bak Spania, vinneren av B-finalen. Tyskland ble verdensmestere i denne båtklassen!

VM ble en stor opptur for Norge, da Kjetil Borch og Birgit Skarstein begge ble verdensmestere i singelsculler!

Foto: Balint Czucz

Nye seire i Barmen Rundt

Delegasjonen fra Kristiansand roklubb

Også i år deltok roere fra Kristiansand roklubb på det tradisjonsrike turløpet Barmen rundt i Risør. Som en liten sjeldenhet samles både kajakker og robåter i samme konkurranse. Turen går rundt øya Barmen, en runde på omlag 19km.

Det var to båter som stilte til start fra Kristiansand roklubb. En firer innerigger og en coastal dobbelsculler. Mannskapet i båtene bestod av:

I fireren:
Arvid Olsen
Dag-Erik Tvedt
Helge Tønnessen
Jan Adalberon
Cox: Magnhild Rugland

I dobbelen:
Steinar Haakonseth
Arvid Bentsen

I firer var vi fra Kristiansand de eneste som stilte i trebåt - og for en trebåt! Etter utallige dugnadstimer fra flere roere i båten fremstår den nå sikkert finere enn da den ble sjøsatt første gang. Det lyste nostalgi i øynene på roere av den voksne generasjonen hos motstanderne.

Været spilte på lag denne lørdagen, og med en svak trekk fra øst, hadde vi omtrent halve strekningen i medtrekk og halve i mottrekk. Fireren gikk fort opp i ledelse, sammen med en firer fra Christiana roklubb. Båtene holdt følge et godt stykke på "første langside". Etter en slurk vann, selvfølgelig inntatt i fart, dro sørlendingene (inkludert de som føler seg som sørlendinger) ifra og økte avstanden frem til kanalen. Før målpassering går løpet nemlig gjennom et trangt sund, med noen krappe svinger. Med en helt fersk styrkvinne ombord, var det nok flere som var litt bekymret for den fine båten. Bekymringene var selvfølgelig ubegrunnet, og fireren passerte mållinjen etter en og en halv time, som seierherrer. Roerne selv mente at de kom i mål på rett side av denne magiske grensen, men arrangøren mente dessverre noe annet.

Nybegynner kurs!

Hvilken morgen

Lyst til å prøve en sport, samtidig bli en del av et fantastisk miljø?
Da er roing sporten for deg! Du er hjertelig velkommen.
Roklubben ønsker å popularisere roing for mennesker i alle aldersgrupper og med forskjellige ambisjoner.
Om du skulle ønske å ta deg en rolig tur på havet, eller konkurrere med andre lag side ved side i en ro-bane, har ROKLUBBEN et tilbud til deg.

Vi kjører åpendag lørdag 1. september kl 12-15.

Nybegynnerkurs som streker seg over 4 uker:
De to første dagene:
Tirsdag 4. september kl 17-19.
Torsdag 6. September kl 17-19

Du trenger vanlig treningstøy treningstøy.

ALT GRATIS

For å begynne med roing bør enn ha fylt 12 år.
Kurset er både for voksne og ungdom. For voksne vil kurset bestå av roing i havgående brede båter (coastelroing)

Sted: Roklubbens lokaler: Kjøita 10, 4630 Kristiansand

Nye internasjonale konkurranser i vente for våre roere!

155_2018 WRCH.jpg

Landslagsledelsen har i dag sendt ut melding om hvilke roere/båter som er innstilt for senior VM i Bulgaria og U23 EM i Hviterussland.
Lettvekts Dobbeltfirer med Oskar Sødal, fikk dermed fornyet tillit etter å ha levert god innsats i både EM og World Cup. Dobbeltfireren består i tillegg til Oskar av: Lars Benske (Fredrikstad), Jens Holm (Sarpsborg) og Didrik W. Soltvedt (Bergen). Kvartetten har trent sammen i hele sommer, og fortsetter nå oppkjøring inn mot VM, 9.-16. september i Plovdiv.
Oda M. Aagesen, lettvekt singelsculler, er innstilt for U23 EM i Brest, 1.-2. september. Hun fikk ikke vist sitt fulle potensiale under U23 VM i juli, grunnet sykdom, og ser dermed fram til å vise hvilke kvaliteter hun besitter!
Ps. Hanna G. Inntjore, tidligere roer i Kr.sand RK, er også VM-klar. Hun er uttatt i dame tungvekts dobbeltfirer.

Uttalelsen fra Norges Roforbund kan leses i sin helhet på deres hjemmeside: http://roing.no/news/704/32/Uttak-VM-Elite

6.plass til Oskar i EM!

38277337_1099151713566003_6285857638978682880_o.jpg

Det ble en svært stor skuffelse for guttene i EM-finalen i dag. Etter en solid prestasjon i testløpet i går, hvor de oppnådde en 2plass, var den norske båten en av de største favorittene til en medaljeplassering i dag. Dessverre klarte de ikke å levere opp til favorittstempelet, og endte som siste båt i mål.
Oskar og resten av mannskapet har vist at de har nivået inne, selv om resultatet var mot dem i dag.
Foto: @estela.re.ma

EM i Glasgow!

Norske lettvekts dobbeltfirer fra venstre: Didrik W.S, Oskar S., Jens H., Lars B. Foto: Estela.re.ma

I dag braker det løs med Europamesterskapet i roing i Glasgow, Skottland. Oskar Sødal er representert i Norges lettvekts dobbeltfirer. Guttene ror første løp på fredag kl 12:42, norsk tid. Hanna G. Inntjore, som fortiden ror for Christiania Roklub, er også representert. Hun ror første løp i dame tungvekt dobbeltfirer i dag kl 11:24, norsk tid. Vi kommer fortløpende med resultater underveis i mesterskapet. Eurosport Norge og NRK vil ha noen av løpene på sendeplanen!
https://www.nrk.no/sport/roing-1.11743564

FOTO: @estela.re.ma

15.plass til Oda i U23 VM!

Oda og Sebastian (trener) på robanen.

Oda rodde i dag inn til 3.plass i C-finalen i U23 VM. Hun gikk hardt ut og ledet første 500 m, etter passerte 1000 m lå hun som nummer to. Den harde åpningen kostet krefter, noe som resulterte i en 3.plass i mål. Oda ender dermed som nummer 15 i årets utgave av VM for roere under 23-år.

Resultater fra C-finalen kan ses under.

Foto: @estela.re.ma

Syndiker innhold