Ønsker du å vite mer om innendørsroing?

Generelt om rotrening:
Det er mange gode treningsprogrammer. Se linkene under til Roforbundet og en engelsk side med mye informasjon om trening. http://www.roing.no/t2.asp?p=66836 http://www.oarsport.co.uk

Se to vedlegg nedenfor hvor i det ene er det beskrevet romaskiner som brukes for innendørsroing (Concept) og i det andre finner man en kort historie til innendørskonkuranser på romaskiner.

VedleggStørrelse
P-concept2.pdf145.48 KB
P-Innendørskonkurranse utvikling-1.pdf32.86 KB

Kommentarer

Motstand concept 2

Har 2 spørsmål vedr. innendørsroing. 1. Stemmer det at man bestemmer selv hva man setter motstanden (1-10 concept 2) på i forhold til godkjent tid? 2. Om du setter motstanden på det tyngste, er det da lettere eller vanskeligere å få en god tid? - evt er det avhengig av vekt og armstyrke hva som blir gunstig? usen takk for svar, Mvh Einar Vedul-Kjelsås

Motstand concept 2

1. Ja, det stemmer. Man kan selv velge motstanden under de mesterskapene i innendørsroing som jeg kjenner til (i Norge og flere land i Europa).
2. Forholdet mellom belasting og tid avhenger av flere faktorer, blant annet distansen man ror, og roerens vekt og styrke (ikke bare i armene), som du selv påpeker. Man må prøve seg frem under trening til hvilken belastning passer best.
For de fleste passer belastningen mellom 4 og 6 best for roing av distanser som varer over ett minutt (anaerob aktivitet). Egentlig skal man forholde seg til noe som man kaller for "drag factor", fordi at belastningen 4 på en roergometer kan gi annen motstand enn på en annen (se mer informasjon om det her http://www.concept2.com/us/service/monitors/pm2/dragfactor.asp). Du finner drag factor ved å velge fra menyen i monitortypene PM3 og PM4, og ved å presse  "READY" og "REST" knapper samtidig på PM2 monitorene (de "gamle" ergometrene). Så skal du ta noen tak med den intensiteten som du vanligvis bruker og avleser "drag factor" fra displayet. For roere under 70 kg kan det anbefales mellom 110 og 120, mens tyngre roere kan bruke "drag factor" 120 - 130.
Teoretisk sett, med større belastning klarer man å generere samme energi ved å bruke mindre antall  tak på samme distanse. Dvs. at hvis man har stor vekt og er treg, blir det en fordel med høyere "drag factor" (10 tilsvarer 220-240), mens en roer som veier mindre og er mer bevegelig vil bruke lavere "drag factor" og ro i høyere takt.
Lykke til med roing!
Hilsen Janis